Foto: Bildbyrån

Trots danskt fiasko – fortsatt biljettsuccé

Uppdaterad
Publicerad

Trots att världsmästaren Danmark sensationellt är ute ur EM finns ingen oro för minskad biljettförsäljning hos mästerskapets arrangör.
– Vi tycker det är jättetråkigt att Danmark inte är med men det kommer att vara full arena ändå, säger Krister Bergström vd Handbolls-EM 2020.

Det var krigsrubriker i dansk media igår efter att den regerande OS- och världmästaren sensationellt slagits ut ur EM. En av mästerskapets publikfavoriter missar huvudrundan i turneringen och alla tusentals danskar som redan köpt biljett och tänkt ta bron över till Malmö får istället titta på Ungern och Island. 

Trots att en av publikfavoriterna är ute ur turneringen så är arrangörerna inte oroliga för varken sinande biljettförsäljning eller att danskarna som redan köpt biljett ska välja att stanna hemma.

– Vi ser inte att fallet av Danmark påverkar oss på annat sätt än att det blir ett dropp. Jag kan inte bedöma droppet men vi ser fortfarande att majoriteten av våra danska supportrar kommer att titta på handboll oavsett om Danmark spelar eller ej, säger Krister Bergström vd Handbolls-EM 2020 till SVT Sport.

Än så länge är Krister Bergström mycket nöjd med biljettförsäljningen och han ser fram emot de kommande matcherna, som han räknar med kommer att spelas inför mycket publik.

– Tittar vi på försäljningen och prognosen på de kommande dagarna i Malmö så kommer vi fylla de arenorna. Jag betraktar det som en biljettsuccé, säger Bergström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer