Marcus Ericsson. Foto: Bildbyrån

Ericsson plockade 14 placeringar – men blev av med totalledningen

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson plockade 14 placeringar efter sitt misslyckade kval.

Men trots det blev han av med totalledningen i Indycarmästerskapet.

Han hann knappt köra ett varv i fredagens kval innan han fick bryta med mekaniska problem. Något som innebar att Marcus Ericsson fick inleda söndagens lopp i amerikanska Indianapolis på en 25:e plats. En tuff uppgift, så klart, men Ericsson gjorde det bra och plockade hela 14 placeringar och viktiga poäng i mästerskapet.

Totalledningen blev han dock av med då hans värste konkurrent, australiensaren Will Power, slutade på en tredjeplats. I dagsläget skiljer nio poäng mellan ettan Power och tvåan Ericsson med fyra lopp kvar att köra.

Felix Rosenqvist vann gårdagens kval och startade från pole position i Indianapolis. Svensken ledde de första sju varven, men började sedan tappa.

– Jag gjorde en bra start och kunde försvara ledningen i början, men tyvärr fick vi någon form av problem som innebar att bakbromsarna låg på under stora delar av loppet. Teamet håller på att analysera vad som hände, säger Rosenqvist som slutade på en niondeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.