Kvalsuccé för Marcus Ericsson i Long Beach. Foto: Bildbyrån

Kvalsuccé för Ericsson i Long Beach: ”Härligt att det betalar sig”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson står i första led i söndagens indycarlopp i Long Beach, Kalifornien.

Tabelltvåan gjorde sitt bästa kval hittills i ett stadslopp i indycar och det var bara amerikanen Kyle Kirkwood som lyckades straffa svensken.

– Vi har tränat så hårt i vinter på att förbättra oss i kvalen. Härligt att det betalar sig, säger Marcus till Viaplay.

Felix Rosenqvist slutade tia i kvalet.

Ericsson tog sig till slutkvalet ”fast six”. Väl där slog han till med en topptid på det allra sista varvet som siste förare kvar ute på banan.

– Jag trodde för ett ögonblick att det skulle räcka till pole position. Men jag visste inte att Kirkwood hade sparat ett set nya mjuka däck, berättar Marcus efter succén. Ericsson var ynka 3,75 hundradelar (!) bakom amerikanen.

Ett ypperligt läge att ta revansch efter fjolårets misstag där han var på väg mot en pallplats när han satte bilen i muren och tvingades bryta.

– Vi har en riktigt bra bil och jag ser verkligen fram emot loppet.

Rosenqvist gav allt

Felix Rosenqvist var också på väg mot ett toppresultat i kvalet. Men får starta från femte ledet i söndagens lopp efter tiondeplatsen.

– Vi har varit starka hela helgen. Jag gav allt men det räckte inte riktigt, topp tio är inte fantastiskt men inte heller dåligt. Vi ska ge allt i loppet, säger Rosenqvist till Viaplay.

KLIPP: Marcus Ericsson visar sin Indycar-ratt: ”Sköldpaddefart”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kolla in när Marcus Ericsson visar sin Indycar-ratt. Foto: Bildyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.