Linus Lundqvist nöjd efter 220 varv på Texas Motor Speedway Foto: Joe Skibinski Penske Entertainment

Lyckat indycar-test för Lundqvist

Uppdaterad
Publicerad

Linus Lundqvist kan ha kommit ett stort steg närmare indycar. Efter måndagens test på Texas Motor Speedway var Lundqvist mer än nöjd med insatsen i en av Rahal/Letterman/Lanigan Racings bilar.

– Absolut! Det blev inte bara en dag till i en Indycar-bil utan också ett bevis på att jag klarar av superspeedways (snabba ovalbanor), säger Lundqvist till SVT Sport.

24-åringen gjorde karriärens andra test i indycar. Ett regnväder var nära att förstöra dagen, men två timmar försenade kunde teamet rulla ut danske indycar-föraren Christian Lundgaards bil till svensken.

Lundqvist körde 220 varv och gick igenom ett intensivt testprogram med teamet på ovalbanan där årets andra deltävling i mästerskapet avgjordes i helgen. Även brittiskan Cahterine Legge, som ska köra en av teamets bilar i indy 500, deltog i testet.

Spände musklerna i 350km/h

Lundqvist vann fjolårets Indy Lights-serie, klassen under Indycar. Han skulle ha fått 1,25 miljoner dollar i prispremie, en garanti för ett par styrningar i huvudklassen. Men under säsongen blev det förändringar i organisationen och kraftig sänkning till 500 000 dollar. Lundqvist blev den förste föraren på över tio år som inte lyckades ta klivet upp. Igår fick han spänna musklerna i 350 km/h!

– Klockan sa att jag var snabb. Lite svårt att säga hur snabb då vi hade inställningar på bilen som inte var optimerade för Texas utan Indy 500. Jag hoppas det kan leda till något mer, fortsätter Linus

-Det är en riktigt tuff bana att ovaldebutera på i en indycar-bil. Han (Linus) gjorde ett bra jobb och jag är glad för hans skull, säger Bobby Rahal, delägare, i ett pressmeddelande.

KLIPP: Linus Lindqvist om att stå utanför i Indycar-premiären: ”Gjorde ont” (19 mars 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linus Lundqvist stod utanför i Indycar-premiären: ”Gjorde ont” Foto: TT/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.