• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Sörby, i Örebro kommun, Örebro län. Det brinner i en byggnad på Restalundsvägen 20 med kraftig rökutveckling. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Örebro.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det slutade med en imponerande andraplats för Felix Rosenqvist. Foto: Karl Zemlin Penske Entertainment

Felix Rosenqvist imponerade i Indycar – slutade tvåa

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist imponerade stort när han körde in som tvåa i Indycarloppet i Portland.

Från elfte startposition jobbade han sig effektivt upp genom fältet. Direkt efter målgång hyllade han teamet över radion.

– Mycket bra jobbat och rätt strategi, sa svensken.

Det här var Rosenqvists andra pallplats för säsongen.

Pallplatsen var ett skönt kvitto på Rosenqvist kapacitet. Efter en tung säsong med få ljusglimtar visade smålänningen att han är en av seriens snabbaste förare när det stämmer. Han ligger tolva i mästerskapet och har en liten chans på topp tio.

I veckan kommer besked från Rosenqvist vilket team han kör för nästa år. Rykten säger att det blir byte av stall för 31-åringen.

Palou mästare

Spanjoren Alex Palou vann loppet och säkrade sin andra mästerskapstitel trots att finaltävlingen på Laguna Seca återstår kommande helg. 26-åringen tog sin femte seger för säsongen och såg till att Chip Ganassi Racing fick fira en mästartitel för 15:e gången.

– Det är bara att gratulera Alex. Han flög fram på banan. Det fanns inget vi kunde göra åt honom, konstaterade Rosenqvist.

Enda hotet om totalsegern för Palou – stallkamraten Scott Dixon – slutade trea. Nästa säsong ansluter Linus Lundqvist till teamet.

Marcus Ericsson slutade sjua i loppet. Han startade tia och var på offensiven. Ericsson var i kontakt med flera förare men höll bilen på banan. Det här var Ericssons 13:e (!) topp tio-placering i år. Ericsson är sexa i tabellen inför avgörandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.