Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linus Lundqvist har skrivit drömkontrakt. Foto: Meyer Shank Racing / INDYCAR

Linus Lundqvist får drömkontrakt i Indycar

Uppdaterad
Publicerad

Linus Lundqvist får uppleva sin dröm i Indycar. Idag skrev 24-åringen på ett flerårskontrakt för toppstallet Chip Ganassi Racing – Marcus Ericssons nuvarande stall.

– Det är svårt att sätta ord på hur mycket det här betyder, säger han i ett pressmeddelande.

Den svenska jättetalangen har i år gjort en succéartad debut i serien. Tre lopp som inhoppare för skadade Simon Pagenaud i Meyer Shank-teamet.

I två av loppen noterade svensken snabbaste varvet.  Lundqvist har varit under Ganassis radar en tid. Fyra mästerskapstitlar, ifjol mästare i instegsklassen Indy Lights. Men med kraftigt reducerad segerpremie blev svensken den förste vinnaren på över tio år som inte tog klivet direkt in i serien.

Linus Lundqvist kommer att debutera för sitt nya team i premiärloppet 2024.

– Att få ta plats i föraruppställningen hos Chip Ganassi Racing är en dröm som går i uppfyllelse, säger Linus Lundqvist. Med en heltidsstyrning i NTT INDYCAR SERIES, och dessutom för ett av de bästa teamen i mästerskapets historia, har jag nått en punkt jag jobbat för i hela min karriär. Det är svårt att sätta ord på hur mycket det här betyder. Jag vill rikta ett oerhört stort tack till Chip, Mike, min familj och alla andra som har stöttat mig på vägen fram till den här dagen, säger svensken i ett pressmeddelande.

Ganassi-stallet är det näst mest segerrika teamet i Indycar. Här finns sexfaldige mästaren Scott Dixon, Nya Zeeland, årets suverän, spanjoren  Alex Palou och sen tidigare har även Felix Rosenqvist och Kenny Bräck kört för teamet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.