Felix Rosenqvist blev sexa i Ohios första Indycarlopp. Han får en ny chans på samma bana under söndagskvällen. Foto: TT

Rosenqvist sexa i Ohios Indycarlopp

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist slutade sexa i lördagens Indycarlopp på Mid-Ohio, i Lexington i amerikanska Ohio, efter att ha gått ut som sjua.

”Blev sexa i första racet. Ett nytt kval och race i morgon. Då ska vi få till det”, skriver Rosenqvist på Twitter. Rosenqvist, som var ytterst nära att vinna här som nykomling förra året, var aldrig riktigt nära pallen i loppet.

Stallkamraten Marcus Ericsson, som tog sig in på topp fem för två veckor sedan, lyckades inte följa upp bedriften efter att ha fått starta som nummer 21. 30-åringen lyckades ändå klättra och slutade på 15:e plats.

Vann gjorde australiern Will Power, som dominerade alla 75 varv sedan han kvalificerat sig till pole position för 60:e gången i karriären. Det var Powers 38:e Indycarseger, och den första för i år.

Veteran hittade ny taktik och vann

– Det var första gången på uppskattningsvis tio år som jag kunde stå på hela vägen. I alla andra lopp har jag försökt spara bränsle eller ägnat mig åt ett strategiskt spel. I dag sa jag till mig själv: ”Stå på hela vägen”, vilket var en bra taktik, säger Power enligt AP.

Totalledaren Scott Dixon, kamrat med svenskarna i Chip Ganassistallet, blev bara tia, efter en misslyckad kvalificeringsomgång som placerade honom på startplats 17. Nyzeeländaren har varit först över mållinjen på Mid-Ohio sex gånger i karriären.

På söndagen körs helgens andra race på banan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer