Tom Blomqvist debuterar i Indycar i helgen. Foto: TT

Tom Blomqvist debuterar i Indycar: ”Ska njuta”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist får blågult sällskap till helgens Indycar-lopp i Toronto.

29-årige Tom Blomqvist kommer att göra sin debut.

– Jag ska ge allt jag har, säger han.

Blomqvist ska köra för Meyer Shank Racing och ersätter fransmannen Simon Pageneud, som skadat sig efter en krasch på träning.

– Först och främst tänker jag på Simon och hoppas han återhämtar sig så snabbt som möjligt. Jag vill tacka Mike (Shank) och Jim (Meyer) för den här chansen. Jag ser fram emot att se vad Indycar bjuder på, säger svensken till Indycars hemsida.

Någon större press sätter han inte på sig själv.

– Att jag kastas in i hetluften direkt är en underdrift. Jag är förväntansfull men medveten om utmaningarna under en racehelg så jag sätter ingen press på mig själv. Jag ska bara njuta och ge allt jag har.

Tom Blomqvist är son till rallyikonen Stig Blomqvist och har trippelt medborgarskap då han växt upp i England och Nya Zeeland.

Bland främsta meriterna märks dubbla segrar i 24 Hours of Daytona, där han är titelförsvarare.

Torontos grand prix går av stapeln på söndag 19.30, svensk tid. Då får Blomqvist göra upp med svenska stjärnorna Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist.

MER INDYCAR: Här går regerande mästaren till attack

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Viaplay

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.