Sveriges andra seger efter storkross

Sverige har inlett innebandy-VM i Prag på bästa sätt. Ikväll kom den andra vinsten i mästerskapet när Norge besegrades i den andra gruppspelsmatchen.

– Vi gick in med inställningen att vi skulle vinna den här matchen, säger Kim Nilsson till SVT Sport.

I lördags inledde Sverige mästerskapet med en vinst mot Finalnd. Nu stod Norge, som Sverige senast mötte och vann över i VM för två år sedan, som motståndare i den andra gruppspelsmatchen.

Sverige slog till direkt när Jonas Svahn satte 1-0. Några minuter senare var det dags igen – 2-0 genom Alexander Galante Carlström.

Efter exakt 15 minuter passade Mattias Samuelsson fram till Kim Nilsson som tryckte in bollen i mål. Därmed fick Nilsson göra sitt första mål i den här turneringen.

– Vi får väl vara glada nu att vi vann matchen, sedan är det bara att ladda för nästa match, säger Nilsson.

”Mycket mellanmjölk”

Men trots ledningen var förbundskaptenen Mikael Hill inte nöjd efter första perioden.

– Jag tycker det är för mycket mellanmjölk, säger han till Kanal 9.

I andra perioden blåstes straff för Sverige, efter att bollen tagit på en norsk spelares hand. Jonas Adriansson visade kyla och drygade ut Sveriges ledning ytterligare.

Med halva matchen kvar att spela fick Simon Palmén sätta dit sitt första VM-mål till 5-0.

Tappade nollan

Ett snabbt uppspel av Sverige ledde sedan till att Albin Sjögren kunde trycka in 6-0. Strax därefter hittade Svahn återigen in till Sjögren, som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Sverige lyckades pricka rätt två gånger till i tredje perioden, men med fyra sekunder kvar satt då slutligen ett mål även för Norge. Matchen slutade 9-1.

– Jag tror de hade det lite tufft. Jag fattar att vi är bättre än Norge men man tar inget för givet. Vi mötte Norge för två år sedan och då hade vi en ganska tuff match. Mycket bättre känsla nu, säger Mattias Samuelsson till Kanal 9.

– Det är en lång turnering så man försöker spara lite på krutet, även om jag förstår att det är skittråkigt att kolla på. Det är klart att man kan önska fler mål från oss, där kan vi vara tuffare.