Foto: Bildbyrån

Mullsjö vidare till semifinal – får möta Falun

Publicerad

Kim Ganevik blev matchhjälte i Mullsjö, när han på allvar punkterade den avgörande kvartsfinalen mot Växjö med sitt 6-3-mål för hemmalaget.
– Vi är ostoppbara just nu, vi ska bara gå in och röja i semifinalen, säger han till Kanal 9 efter slutsignal.

Tisdagens match var en känsloladdad och målstark historia, där Växjö stod för en smått osannolik upphämtning i tredje perioden och avgjorde på straffar. En bedrift som tvingade fram en sjunde och avgörande kvartsfinal.

Och torsdagskvällen i Nyhemshallen blev spännande – men inte rafflande. Inför tredje perioden stod det 3-1 och fördel Mullsjö. Men med tanke på Växjös upphämtning senast var det nog ingen som vågade ta ut något i förskott.

Kim Ganevik satte viktig mål

Och mycket riktigt blev inledningen på tredje perioden en måldans: Växjö reducerade till 2-3, Mullsjö gick ifrån till 4-2 och utökade senare till 5-2, men sen med fyra minuter kvar reducerade Växjö igen till 5-3.

Då steppade Kim Ganevik fram och punkterade matchen.  Inför hemmapubliken satte han i 56:e minuten 6-3 till Mullsjö och gav självförtroende till sina västgötska lagkamrater.

Får möta Falun i semin

Luften gick ur Växjö och innan matchen var över hann Mullsjö sätta två mål till, det ena återigen av Kim Ganevik. Seger med 8-3 till Mullsjö som nu får möta Falun i semifinalen.

– Vi är ostoppbara just nu, vi ska bara gå in och röja i semifinalen, säger en mycket glad Kim Ganevik till Kanal 9 efter slutsignal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer