Mullsjö vidare till semifinal – får möta Falun

Kim Ganevik blev matchhjälte i Mullsjö, när han på allvar punkterade den avgörande kvartsfinalen mot Växjö med sitt 6-3-mål för hemmalaget.

– Vi är ostoppbara just nu, vi ska bara gå in och röja i semifinalen, säger han till Kanal 9 efter slutsignal.

Tisdagens match var en känsloladdad och målstark historia, där Växjö stod för en smått osannolik upphämtning i tredje perioden och avgjorde på straffar. En bedrift som tvingade fram en sjunde och avgörande kvartsfinal.

Och torsdagskvällen i Nyhemshallen blev spännande – men inte rafflande. Inför tredje perioden stod det 3-1 och fördel Mullsjö. Men med tanke på Växjös upphämtning senast var det nog ingen som vågade ta ut något i förskott.

Kim Ganevik satte viktig mål

Och mycket riktigt blev inledningen på tredje perioden en måldans: Växjö reducerade till 2-3, Mullsjö gick ifrån till 4-2 och utökade senare till 5-2, men sen med fyra minuter kvar reducerade Växjö igen till 5-3.

Då steppade Kim Ganevik fram och punkterade matchen.  Inför hemmapubliken satte han i 56:e minuten 6-3 till Mullsjö och gav självförtroende till sina västgötska lagkamrater.

Får möta Falun i semin

Luften gick ur Växjö och innan matchen var över hann Mullsjö sätta två mål till, det ena återigen av Kim Ganevik. Seger med 8-3 till Mullsjö som nu får möta Falun i semifinalen.

– Vi är ostoppbara just nu, vi ska bara gå in och röja i semifinalen, säger en mycket glad Kim Ganevik till Kanal 9 efter slutsignal.