Thomas Brottman och Niklas Nordén tar över det svenska herrlandslaget. Foto: Bildbyrån

Brottman och Nordén nya förbundskaptener i innebandy

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Brottman och Niklas Nordén tar över det svenska herrlandslaget i innebandy.

Där målet är att ta tillbaka VM-titeln till Sverige.

– Vi kommer kräva en stor hunger, säger Nordén.

I förra veckan stod det klart att Mikael Hills inte fick förlängt kontrakt som förbundskapten för det svenska herrlandslaget i inneband. I dag presenterade förbundet de två ersättarna, Thomas Brottman och Niklas Nordén.

– Förhoppningsvis tas vi in för att göra Sverige bäst igen, säger Nordén i ett pressmeddelande.

Sverige har inte vunnit VM sedan 2014 och nästa chans blir i Helsingfors i slutet av 2021.

– Det är fullt fokus på mästerskapet redan nu och vi ska hitta rätt individer för att få ihop en så stark trupp som möjligt. Vi kommer kräva en stor hunger och vara tydliga vem är landslagsspelare och inte, säger Nordén som tidigare tagit Växjö IBK till SM-final.

– Ska vi ta tillbaka guldet är det där vi ska göra det, säger Thomas Brottman.

”Har självklart betydelse”

Han har en framgångsrik karriär bakom sig, både som spelare och tränare. Med två VM-guld som spelare och totalt sex SM-guld som tränare har han med sig stor erfarenhet in i sin nya roll.

– Det har självklart betydelse att ha bekantskap med stora matcher med fullsatta arenor och mycket spel, säger Brottman.

Landslagchef, Joakim Lindström, är nöjd med sina två nya förbundskaptener.

– Thomas är herrlandslagets ansikte utåt och hans väldokumenterade förmåga att bygga vinnande lag, samt utveckla yngre spelare, ska sätta avtryck i verksamheten.

– Niklas är en oerhört passionerad ledare och en mycket skicklig analytiker som inte lämnar en millimeter åt slumpen, säger Lindström i ett pressmeddelande.

KLIPP: Storvretas Agnes Holgersson, 16, kan bli mästare i innebandy-trix (11 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.