Täbys Julia Croneld. Foto: Bildbyrån

Täbys Julia Croneld sänkte Thorengruppen i historisk seger

Uppdaterad
Publicerad

Team Thorengruppen är inte längre obesegrat i SSL.

För första gången i klubbens historia har de förlorat en match i högstaligan.

Täby besegrade Umeå-laget med 6–5 – efter sex poäng (fem mål och en assist av Julia Croneld).

– Vi gör det jättebra, säger hon.

Team Thorengruppen, som tog över dominanten Iksus plats (och i princip alla spelare) i SSL har inlett säsongen strålande, och vann samtliga sina tio första matcher.

Men i dag kom lagets första förlust för säsongen. Laget som fick stopp på Thorengruppens vinstsvit blev Täby, som på hemmaplan vann med 6–5.

– Jag är ruggigt besviken och vi var nära att få in ett i slutet och det kändes som att vi skulle få det också men (Alexandra) Durling var duktig i kassen. Det var inte vår dag så grattis till Täby, säger Thorengruppens tremålsskytt Cornelia Fjellstedt, enligt Innebandymagazinet.

”Visar att vi ska vinna”

Stor matchvinnare för Täby blev 23-åriga Julia Croneld som var inblandad i samtliga Täby-mål. Hon gjorde fem av målen, och spelade fram till det sjätte.

– Vi går in och visar att vi ska vinna matchen och vi gör det jättebra. Vi håller tätt bakåt och det är svårt att göra mål på oss och det är det som gör att vi vinner idag, sade Croneld till Sportexpressenplay, som citeras av Innebandymagazinet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.