Foto: SVT

Thorengruppen: ”Vi kommer direkt vara ett topplag”

Uppdaterad
Publicerad

När IKSU tvingades lämna sin plats i SSL blev det ett annat lag från Umeå som fick platsen, nämligen Team Thorengruppen. Inte nog med platsen i SSL så har laget tagit in hela 13 spelare från Iksus guldlag, vilket gör nykomlingarna till en stark utmanare till guldet.

– Jag tror vi direkt kommer vara ett topplag och kriga om guldet, säger tidigare Iksu-spelaren Emelie Wibron till SVT Sport.

När de blev klart att regerande mästarna Iksu tvingades kasta in handduken och lämna sin plats i SSL var det ett annat Umeålag som stod högst upp på vakanslistan, nämligen Team Thorengruppen. Den relativt nya föreningen är i grunden är ett utbildningsföretag som driver närmare 30 gymnasieskolor. Innebandyklubben tycker dock att de inte fått den här platsen gratis, utan förtjänat den.

– Vi har spelat upp oss själva, vi stod etta på vakanslistan och när beskedet kom att IKSU inte skulle ställa upp med ett lag i höst fick vi den platsen, säger Christoffer Suominen, tränare i Team TG.

I och med Iksus bortfall så stod det en hel drös av landslagsstjärnor lediga. Hela 13 gamla Iksu-spelare har gått över till Thorengruppen. Kvar från förra årets trupp i Team TG finns sju spelare.

– Vi var ett extremt lojalt gäng som spelade i Iksu, det var ett gemensamt beslut att vi ville fortsätta kriga om att vinna SM-guld och vi ville göra det ihop, säger Emelie Wibron.

Trots att Team Thorengruppen är debutanter i SSL så blir laget en guldkandidant. I premiären på lördag möter Thorengruppen Falun borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.