Emelie Wibron tvingas lämna sitt Iksu. Foto: TT Nyhetsbyrå

Stjärnan efter Iksu-beskedet: ”Är väldigt ledsen”

Uppdaterad
Publicerad

Framgångssagan Iksu har för den här gången nått sin slutstation.
Under torsdagen kom beskedet att de regerande mästarna tvingas dra sig ur SSL – ett besked som har tagit hårt på svenska landslagsstjärna Emelie Wibron.
– Jag tycker att det är sorgligt och jag är väldigt ledsen, säger Wibron till SVT Sport.

I april 2016 skrev då 24-åriga Emelie Wibron på ett tioårskontrakt med Iksu.

Sedan dess har hon varit med och vunnit två SM-guld med klubben som blivit svenska mästare hela sju gånger på 2000-talet. Hon hade målat upp en fortsatt ljus och framgångsrik framtid för sitt lag, tills beskedet nu kommit att Iksu tvingas dra sig ur SSL på grund av ekonomiska skäl.

– Jag tycker att det är sorgligt och jag är väldigt ledsen över att det är hugget i sten nu. Jag var väldigt ledsen redan när vi fick signaler om att det eventuellt kunde sluta så här, men sedan har man ändå haft någon typ av förhoppning att det ska ske något mirakel och lösa sig. Men nu blev det som spiken i kistan och jag tycker att det är sorgligt, säger hon till SVT Sport.

”Svårt att smälta”

Wibron och laget fick beskedet genom media och har ännu inte hunnit ses efter det, något som man planerar att göra i helgen.

– Vi har inte hunnit ses alls ännu men när vi gör det kanske vi kan samla tankarna lite mer ihop. Det är svårt att ta in vad detta innebär, att vi inte har något lag till hösten. Det är långtifrån vad man har sett framför sig tidigare. Även fast det inte kommer som någon chock nu är det svårt att smälta.

Vad händer nu?

– Jag har alltid tyckt att framtiden har varit solklar, att jag ska spela i Iksu så länge jag spelar och det skulle vara så i flera år framöver. Vi har haft en extremt stark grund i laget de senaste säsongerna med många som har bra år framför sig. Det är så framtiden har sett ut, att vi ska fortsätta vara det mest framgångsrika laget någonsin.

Osäker framtid

Thorengruppen är en annan Umeåbaserad klubb som nu kommer att ta Iksus plats i SSL. Många Iksu-spelare förväntas göra flytten över till nykomlingen, något som Wibron dock inte funderat över ännu.

– För mig har det betytt så oerhört mycket att spela innebandy i Iksu. Dels för att jag redan har spelat i tio år, men också för att jag hade bestämt sedan länge att jag skulle fortsätta spela alla säsongerna jag har kvar i kroppen här.

Har du funderat på att sluta?

– Det har jag aldrig gjort. Eftersom jag älskar att spela innebandy i det här laget. Samtidigt har jag aldrig suttit i den här situationen, att mitt lag har lagt ner. Att spela i en annan klubb är en tanke som har varit väldigt avlägsen, avslutar Wibron.

ARKIV: Wibron om risken att Iksu drar sig ur SSL (2 april, 2020)

7 stycken: 2005, 2006, 2008, 2012, 2017, 2018, 2020.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.