Iksu deppar. Foto: Bildbyrån

Jocke Sjöström nedstämd efter Iksus besked

Uppdaterad
Publicerad

I dag blev det klart att Iksu lämnar SSL.
Klubbikonen Jocke Sjöström är ledsen – samtidigt som han planerar för framtiden med Thorengruppen.
– Det är en extremt tragisk dag. Jag vet inte...nu är jag bara tom, säger han till SVT Sport.

Innebandyklubben Iksu, med sju SM-guld i bagaget, kommer inte spela i SSL i nästa säsong. I måndags tog styrelsen beslutet och i dag lämnades det in till förbundet.

Jocke Sjöström, som var klubbchef under Iksus storhetstid, är nedstämd när han kommenterar beslutet.

– Det är en extremt tragisk dag. Jag har känt att det har varit på gång en längre tid, under några månader har det känts som att det kommer sluta så här. Samtidigt har vi krigat och försökt att hitta lösningar. Jag vet inte...nu är jag bara tom. Man trodde ändå inte att det skulle bli verklighet, säger Sjöström till SVT Sport.

Sjöström har suttit på två stolar de senaste året. Han har jobbat för Iksus plats i SSL och Thorengruppens framtid.

– Thorengruppen och Iksu har haft ett samarbete, tanken var att Iksus andralag skulle vara i Thorengruppen. Vi skulle fostra lokala spelare i större utsträckning. Så jag har det senaste året jobbat 40 procent som klubbchef i Iksu parallellt med mitt sportchefsuppdrag i Thorengruppen. Det här beslutet låg ovanför mitt huvud inom Iksus väggar, säger Sjöström.

– Mitt fokus de senare tiden har varit att jobba med eventuella lösningar för spelare som har låst sitt liv i Umeå just nu med studier och annat.

”Jobbade hårt för SSL-platsen”

Hur kommer Thorengruppen agera framöver?

– Vi har drivit på den planen som har funnits i Thorengruppen. Vi jobbade hårt för SSL-platsen och det blev så efter en överklagan. Men nu blir läget helt annorlunda med tanke på att vi hade planen att fostra unga lokala produkter i Thorengruppen. Nu blir det istället många spelare som finns lediga på marknaden, säger Sjöström.

– Vi får fundera och sedan ta beslut om hur vi ska bygga truppen inför framtiden. Nu blir det skarpt läge. Vi har inplanerade möten med spelare, det kommer att hända saker inom kort.

Flera spelare är beredda att skriva på för Thorengruppen?

– Absolut, absolut.

”Vi blir extremt starka”

Kan du nämna några spelare?

– Nej, det kan jag tyvärr inte. Vi har lovat varandra att efter alla förutsättningar är på plats ska vi träffas.

Hur ser du på framtiden för innebandyn i Umeå?

– Känslan är att vi kommer att kunna bygga en trupp som är med och krigar i toppen av SSL redan till nästa säsong. Den mixen som finns i Thorengruppen och den spetsen som finns i Iksu, som jag hoppas kommer knyta till mig, kommer göra att vi blir extremt starka.

MER INNEBANDY: Så påverkar pandemin Linköping innebandyklubb (15 maj, 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Linköpings innebandys klubbchef Johan Lindskog Foto: John Senewiratne/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer