Hannes Öhman, Storvreta. Foto: Bildbyrån

Storvreta ville skjuta upp seriestarten: ”Inte jättenöjda”

Uppdaterad
Publicerad

Innebandyligan SSL valde att inte skjuta upp seriestarterna, utan de kör igång kommande respektive nästa helg. Då hoppades man på begränsad publik på läktarna. Därmed gick man inte på Storvretas förslag.

– Det är klart att vi inte är jättenöjda, säger storklubbens marknadschef Hannes Öhman till SVT Sport.

Regeringen meddelade igår att regeringen inte har fattat något beslut om publiklättnader på kultur och idrott. Gränsen ligger kvar på 50 personer och det var inte överraskande för Storvretas Hannes Öhman.

– Det var ett väntat beslut när man följer utvecklingen som har varit den senaste veckan. Klart man var lite hoppfull ett tag, men det visade sig ganska snabbt att det inte skulle bli så som de sade för en månad sedan, säger han.

Redan i augusti förespråkade Storvreta att seriestarten skulle skjutas upp till mitten av november. I september kom sedan också det definitiva beskedet att herr-VM i Finland skjuts upp.

– Vi fick inget gehör från övriga klubbar i landet eller vår egen organisation (SSL). Man gick helt och fullt på att det som de sade på en presskonferens för en månad skulle gälla. Det är klart att vi inte är jättenöjda med beslutet.

”Måste tänka på föreningarna”

I september kom sedan också det definitiva beskedet att herr-VM i Finland skjuts upp. Storvreta tycker att ligaspel borde prioriteras över landslagsuppdrag.

– Vi måste tänka på föreningarna i ligan och då kanske vi inte behöver släppa iväg spelare på obetydliga landslagsläger. Då är det kanske de grejerna man ska ställa in och inte lägga seriestarten för tidigt, säger Öhman.

En hel säsong utan publik skulle inte gå för Storvreta och till och med tre månader hade blivit tufft.

– Vi har räknat ut att vi har sex hemmamatcher innan årsskiftet och några stormatcher. Det är spekulationer, men det är klart att det är miljonbelopp. I vår värld är det ett par-tre månaders löneutbetalning till personal och spelare.

”Svårt att få ihop spelprogrammet”

Krister Kalte, ordförande i Föreningen för SSL, är öppen med att de hoppades på publik då de tog beslutet.

– Vi bestämde gemensamt om seriestarten och då var det med en förhoppning att det skulle tillåtas viss publik. Som det ser ut just nu så gäller ju restriktionerna och att skjuta på det ytterligare är svårt.

Varför kan ni inte skjuta upp seriestarten?

– Det blir svårt att få ihop spelprogrammet och konsekvensen kan bli att det blir fler vardagsmatcher och det har vissa klubbar svårt för. Det blir också rätt stora konsekvenser av att göra om all planering. Det är ett omfattande arbete som jag har respekt för, säger Kalte.

KLIPP: Svensk idrott får vänta på mer publik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.