Storvreta försvarar sitt SM-guld – besegrade Pixbo i finalen

Storvreta är svenska mästare i innebandy igen.

De försvarade sitt SM-guld när de besegrade Pixbo med 8-5.

– Det är magiskt, säger hattrickskytten Otto Weidman.

Storvreta övertygade i SM-finalen mot Pixbo. Med bara knappt tre minuter spelade tog Uppsala-laget ledningen och därefter släppte de inte den.

Otto Weidman visade sig bli viktig i jakten på guld och han inledde med att göra 2-0. Han följde sedan upp med ytterligare två mål och en assist i den tredje perioden. Hans andra mål innebar 6-2 och med drygt fem minuter kvar på klockan kändes segern då nära.

”Det är få förunnat”

Det visade sig dock bli händelserika slutminuter, men resultatmässigt kunde Storvreta reda ut de sista minuterna och säkra segern med 8-5. Det är deras andra raka SM-guld och deras åttonde totalt.

– Jag är så jävla glad för det här laget som får uppleva det här tillsammans. Det är få förunnat att vinna det här och jag är så himla sugen på ett tredje nu, säger hjälten Weidman till SVT Sport efter matchen.

SM-guldet säkrades framför rekordpublik i Stockholm, när 18 370 biljetter sålts till matchen.