Team Thoren höll undan i tungviktsmötet med Mora

Två giganter och den ena i ny tappning. Det var dags för ett stort prov för Team Thoren när man var på besök i Mora under fredagskvällen.

Men Umeålaget visade styrka i första perioden och höll sedan undan i slutminuterna när man vann med 7-5 efter tre mål av Myra Aggestål.

I den första perioden var det mer eller mindre bara Team Thoren som visade prov på anfallsspel.

Ett spelglatt Thoren anförda framför allt av Myra Aggestål, som bidrog med tre mål, var skillnaden mellan de två giganterna.

Som störst var ledningen 5-1 för Team Thoren men när det såg ut som att Umeålaget var på väg att dra ifrån vaknade de rödklädda.

”Borde stått 4-5 eller 5-5”

Mora började ha ett stort tryck med två stolpskott men till sist lossnade även målgörandet och hemmalaget knappade in.

– Jag hade lite tur där med två stolpskotten så jag får tacka dem, säger målvakten i Team Thoren, Lovisa Hedin i Expressens sändning om Morapressen.

Till sist var det endast ett tvåmålsunderläge som stod sig in i andra paus med siffrorna 3–5 ur Moras perspektiv.

– Vi kommer in i matchen mer och mer. Tycker det borde stått 4–5 eller 5–5. Jag tycker vi är bättre och har tagit över, sa My Kippilä i pausen inför tredje perioden i sändningen.

När tredje väl tog sin form var det sedan som en blandning av de första två.

Theam Thoren började målskyttet genom att systrarna Kauppi levererade in 6-3 men Morareduceringen kom kvickt efteråt av poängsprutan i Mora, Moa Gustafsson.

”Vacker straff gav spänning”

Thorens tvåmålsledning stod sedan fram till att fyra minuter återstod då Mora slet sig fram och fick ett straffslag. Förtroendet gick återigen till Moa Gustafsson som bjöd på matchens delikatess då hon vackert slog in bollen med en enhandsbackhand.

5–6 och spännande under slutminuterna men trots ett gäng farliga lägen var det Veera Kauppi som kunde stänga matchen i öppen kasse till 7–5 för de vitklädda.

– Det var en tuff match så skönt att vi vann. Det var svåra lägen som jag ställdes inför av Mora men ofta löstes det ofta genom bra hjälp från våra backar, säger Thorenmålvakten Lovisa Hedin.