Foto: Bildbyrån

Dagens SM-semifinal mellan Kalmarsund och Falun inställd: ”Jävligt tungt just nu”

Uppdaterad
Publicerad

SM-semifinalen mellan Kalmarsund och Falun ställs in, meddelar Svensk Innebandy.

Anledningen är utbrott av covid-19 i både Falun och Kalmarsund. Nu pågår ett möte mellan de båda lagen och Svenska innebandyförbundets tävlingsutskott.

– Jag vet inte vad som händer med resten av serien, säger Faluns tränare Thomas Brottman till SVT Sport före mötet.

Först bekräftades det att Falun hade tre spelare som har testat positivt för covid-19.

– När vi kom fram i går kväll var det en spelare som kände sig hängig. Han testades positivt. Sedan dess har vi jagat efter snabbtester och just nu är det tre stycken som har testats positivt, två av de är symptomfria. Vi testar av alla så fort som möjligt, säger Faluns tränare Thomas Brottman till SVT Sport.

– Jag vet inte vad som händer med resten av serien. Det är ju sju dagars karantän som gäller för smittade spelare. Ambitionen är väl att det ska spelas klart, säger Brottman.

Falun trodde själva att man skulle behöva lämna ”walk over” i dagens semifinal efter att ha läst tävlingsreglementet. Men nu har förutsättningarna förändrats då även Kalmarsund har bekräftad smitta i truppen.

– Nu är vi i ett läge där båda lagen har konstaterade fall och kan inte genomföra matchserien. Nu är det upp till förbundet och avgöra vad som händer, säger Kalmarsund klubbchef Per Viberg till Innebandymagazinet:

Tävlingsutskottet en rad olika möjligheter att bestämma vad som sker i semifinalserien, allt från att flytta matcher till att tilldela Falun finalplatsen då de leder med 3-1 i matcher.

– Beslutet ligger i Förbundets händer om de vill att de ska avgöras på planen eller om de vill utse Falun som segrare eftersom de leder matchserien, säger Kalmarsund klubbchef Per Viberg till Innebandymagazinet.

– Vi känner att vi har en SM-final nära till hands. Vi ville vinna och stänga serien. Det känns jävligt tungt just nu, säger Thomas Brottman till SVT Sport.

Vid 15.00 inledde ett samtal mellan klubbarna för att bestämma matchseriens fortsättning, det meddelar Innebandyförbundet på sin hemsida.

ARKIV: Kalmarsunds skräll – slog giganten Falun (13 april)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.