Storvreta stormar mot ny SM-final

Uppdaterad
Publicerad

I måndagens semifinal 1 kom svenska mästaren Storveta undan med segern efter kvittering med 19 sekunder kvar och avgörande i förlängning. I onsdagens semi 2 gick det desto lättare för Uppsalagänget – Dalen besegrades med 7–3 i Umeå.

– Sex av sex segrar så här långt i slutspelet, tanken är att ta nio av nio, säger Alexander Rudd till SVT Sport.

Tio sekunder in i matchen kom första chansen för Dalen.

Men efter räddning och ett snabbt utkast av Storvretas målvakt Viktor Klintsten kunde i stället landslagsstjärnan Alexander Rudd öppna målskyttet för gästerna blott sju sekunder senare.

Sedan rullade det bara på för mästarlaget – i matchminut åtta hittade samme Rudd Robin Nilsberth som dundrade in tvåan. En kanonstart för Uppsalalaget, som var sekunder från en överraskande förlust i första semin på hemmaplan i måndags.

– Vi gjorde en ganska svag match då, hade inte spelat match på en och en halv vecka. Nu är vi inne i slutspelet igen, säger Rudd.

”Finns inget annat än guld”

Storvreta gick upp i 4–0-ledning innan Dalen reducerade två gånger om och skapade lite nerv i tredje perioden. Skarpskytte från gästerna säkrade sedermera 7–3-segern.

Med 2–0 i bäst av sju matcher talar allt för att maktfaktorn Storvreta spelar ytterligare en SM-final i Globen 27 april.

– Vi är regerande mästare så det finns inget annat än guld att sikta på. Det är bara guld som räknas, säger Rudd.

Det känns som att inget kan hota er?

– Den känslan har jag också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.