Jonas Svahn Foto: Bildbyrån

Dalen vann efter sen kvittering

Linköping såg länge ut att gå mot en seger i den första kvartsfinalen mot Dalen. Men med endast en sekund kvar av matchen kvitterade Dalen, som sedan kunde avgöra i förlängning.

Linköping hade i den tredje perioden ledningen med 7-5. Men med tio minuter kvar reducerade gästerna till 7-6, och det blev spänning i matchen.

Med sju sekunder kvar av matchen åkte Linköping på en utvisning, och Dalen fick då chansen att kvittera, och tog den. Med en sekund kvar blev Jonas Svahn hjälte för Umeå-laget när han gjorde sitt tredje mål för matchen.

Och i förlängningen var Jonas Svahn återigen inblandad i målet när han passade fram till Johan Larsson som avgjorde matchen när han satte 8-7 till Dalen.