Foto: Bildbyrån

Innebandy­konflikten: ”Som januari­överenskommelsen – regeringen kan fortfarande falla”

Uppdaterad
Publicerad

För en vecka sedan kom beskedet att Svenska innebandyförbundet och SSL är överens, efter en lång tid av konflikt runt de kommersiella rättigheterna. Men enligt Anders Murman, chefsförhandlare för Föreningen för Svenska Superligan, återstår fortfarande en hel del arbete.
– Man kan säga att det är som januariöverenskommelsen på politiknivå. Regeringen kan fortfarande falla. Det kommer säkert gå bra, men säg att vi inte är överens i mitten av maj, då kanske det inte blir någon serie alls. Så vi måste i princip komma överens, säger han.

Man kan alltså säga att de bägge parterna har kommit överens om att komma överens. Murman menar att det betyder mycket.

– Det har inte hänt så mycket mer än att det har rått fred i sporten och det är skönt. Jag kände mig nöjd med det som hände i fredags. De turerna som har varit tidigare veckor har varit ansträngande för alla inblandade. Vi kommer få vara en del av svensk innebandy och det var det vi ville, säger han.

Nu är allt förhandlingsbart och det finns inga ultimatum från någon sida.

– Men vi har starka önskemål att få rådighet över rättigheterna, fortsätta vara jämställda och utöka serierna. Allra starkast, det gränsar till ett krav, är att vi vill ha ett avtal som ger oss chansen att teckna avtal med nya partners.

Man har inte slagit fast något datum för nästa möte, men tanken är att förhandlingarna ska ske inom kommande veckor.

– Rent konkret måste vi sätta ett eller flera avtal om flera saker såsom kommersiella rättigheter och seriestorlek. Allt behöver inte göras till första säsongen, säger Murman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

innebandy

Mer i ämnet