Täby vann Champions Cup. Foto: IFF

Dubbelt svenskt i Champions cup

Uppdaterad
Publicerad

Sverige är en världsmakt i innebandy och det är än mer klart efter dagens finaler i europatäckande Champions Cup. Storvreta vann med 10-7 i herrfinalen och i damfinalen tog Täby en dominant seger 10-3 mot schweiziska Kloten-Dietlikon.

– Det är skitkul, det här är ett mål som vi har haft ända sedan vi tog SM-guldet, säger Täbys Lisa Carlsson till Innebandymagazinet.

Champions Cup avgörs mellan regerande mästarna från Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien och avgjordes i helgen i Tjeckien. Täby vann SM-guld i våras och ställdes i finalen mot schweiziska mästarna Kloten-Dietlikon. Efter två jämna perioder drog Täby i från i den tredje och vann till slut med 10-3.

– Jag är helt mållös, det var något som jag bara kunde drömma om innan. Det känns bara helt fantastiskt nu och jag är så jäkla glad, sa Täbys Lisa Carlsson efter matchen till Innebandymagazinet.

Inledningsvis jämnt var det även i herrarnas final där Storvreta ställdes mot schweiziska mästarna Wiler-Ersigen. Wiler-Ersigen ledde inför den sista perioden med 4-3 men väl där var det inget snack. Storvreta vann sistaperioden med 7-0 och matchen slutade 10-4 till Uppsala-laget. Champions cup-titeln är Storvretas tredje i ordningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.