Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Patrik Rokka stängs av efter sin attack mot Jönköping. Foto: Bildbyrån

Avstängd efter slaget mot halsen: ”Djupt ångerfull”

Uppdaterad
Publicerad

En incident från måndagens match mellan Falun-Jönköping har skapat heta känslor i innebandyvärlden. Hemmalagets Patrik Rokka svingade sin klubba mot halsen på moståndarlagets Filip Åkerblom och Faluspelaren är nu avstängd i väntan på beslut.
– Jag är djupt ångerfull efter händelsen, säger Rokka i ett uttalande.

Falun hade en betryggande ledning i tredje perioden när incidenten inträffade. Patrik Rokka fick rött kort och lämnade hallen.

Under tisdagskvällen meddelade innebandyns juridiska nämnd att Faluspelaren stängs av under utredning, vilket innebär att Falun och Rokka har yttrandetid i beslutet fram till söndag klockan 12.

– Min uppfattning av situationen är jag står framför mål och styr en boll som målvakten tar. Min klubba blir låst och jag börjar backa bakåt samtidigt som jag höjer min klubba för att greppa den med två händer. I och med det så knuffar målvakten mig, säger Patrik Rokka i ett uttalande på IBF Faluns hemsida.

– Jag är djupt ångerfull efter händelsen. Jag har bett om ursäkt till spelaren jag träffade med klubban och jag skulle aldrig göra det där medvetet.

I sociala medier har händelsen liknats vid incidenten 2017, där Pixbospelaren Linus Henriksson stängdes av i åtta matcher efter ett slag i ansiktet på Växjös Christopher Holmér.

Falun vann mötet med 7-3.

Hela kommentaren från Patrik Rokka

Visa

”Jag är djupt ångerfull efter händelsen. Min uppfattning av situationen är jag står framför mål och styr en boll som målvakten tar. Min klubba blir låst och jag börjar backa bakåt samtidigt som jag höjer min klubba för att greppa den med två händer. I och med det så knuffar målvakten mig med två händer mot min vänstra axel samtidigt som den andra killen och knuffar mig. Jag är inte beredd på att få knuffen och då avslappnad i överkroppen, men min vänster arm är spänd då jag lyfter klubban och där med kommer svingen. Jag har bett om ursäkt till spelaren jag träffade med klubban och jag skulle aldrig göra det där medvetet.

Jag är enormt besviken på mig själv att jag inte är bättre förberedd på att det kan hända. Nu blev det som det blev och jag är avstängd och det accepterar jag.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer