Pixbo vann toppmötet – efter galen vändning

Uppdaterad
Publicerad

Efter två perioder ledde Mora med 5–0 i toppmötet mot Pixbo. Trots det vann Pixbo med 6–5 i förlängning efter en galen vändning.

Efter två perioder såg det ut som att toppmötet i damernas SSL var avgjord. Mora ledde med 5–0 mot Pixbo härförda av förstakedjan med landslagsspelarna Anna Wijk och Johanna Hultgren.

Galen vändning

Då stod Pixbo för en jättevändning.  Efter 09.04 i den tredje perioden reducerade Emma Stenberg till 1–5. Fyra minuter senare hade Pixbo gått ikapp till 5–5 efter bland annat ytterligare två mål av 20-åriga Emma Stenberg. Matchen gick till förlängning och efter bara 28 sekunder fullbordade Pixbo vändningen. Det genom Denisa Ratajova som satte avgörande 6–5-målet.

I och med segern gick Pixbo förbi Mora i tabellen till en andra plats. Laget ligger en poäng bakom serieledaren IKSU – som dessutom har en match mindre spelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.