Storvreta vill ta in Mika Kohonen som assisterande tränare. Foto: TT

Storvreta vill ta in Kohonen som tränare

Uppdaterad
Publicerad

Storvreta ska förstärka tränarstaben efter att klubben sparkade Andreas Harnesk. Ett namn som regerande SM-vinnaren vill ta in är klubbikonen Mika Kohonen.

I mitten av december valde Storvreta att sparka tränaren Andreas Harnesk inför derbyt mot Sirius. Harnesk tog laget till SM-guld i fjol med ett poängrekord under serien. I hans ställe tog assisterande tränaren Kristofer Widlundh över. Nästa säsong ska Widlundh vara sportchef i klubben och därför jagar klubben en permanent huvudtränare samt en assisterande tränare.

Storvreta har ännu inte presenterat några namn än – men ett namn som klubben hört sig för med är klubbikonen Mika Kohonen, enligt SVT Sports uppgifter. Någonting som också vice ordförande Henrik Ededahl bekräftar.

– Vi har pratat med Mika att komma och stötta Kristofer Widlundh tills vi hittat en permanent lösning. Men inte som huvudtränare i nuläget, säger Ededahl.

Långtidsskadad

Mika Kohonen har blivit vald till världens bästa innebandyspelare vid flera tillfällen. Mellan 2005 och 2015 spelade han i Storvreta där han vann sex SM-guld. Kohonen har hunnit bli 42 år och spelar numera i den finska högstaligan med Happee. Men just nu rehabiliterar efter att ha slitit av hälsenan i december.

– Det ser ut som att det tar ett tag innan han är på fötterna igen. En lösning kanske inte blir aktuell eftersom han nu har sex veckor i gips. Det är inte säkert att vi kan vänta så länge, säger Ededahl och fortsätter:

– Än så länge har Mika lite för ont efter operationen. Han är inte ens uppe och går på dagarna. Innebandy känns lite långt borta just nu, och vi får se om det är möjligt.

Ni stänger inte dörren helt ändå?

– Nej, det gör vi inte. Mika är alltid intressant och vi vill alltid ha tillbaka honom i föreningen. Han är en viktig del i Storvreta och vi vill gärna ha in honom på något sätt.

Kan han bli aktuell till nästa säsong?

– Den dialogen har vi inte tagit med Mika över huvudtaget. Utan det har bara varit en tillfällig lösning eftersom han blev tillgänglig på grund av sin skada.

Mika Kohonen

Till SVT Sport berättar Mika Kohonen att han ännu inte tagit något beslut om det blir spel nästa säsong.

– Jag åker tillbaka till Finland 20 januari och jag har ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut även fast jag inte kan spela någonting mer den här säsongen. Men jag har inte tagit något beslut om nästa säsong, säger han och berättar om intresset:

– Jag och Storvreta har haft diskussioner varje år på ett eller annat sätt. När jag väl slutar måste jag ha någonting att göra.

Serietvåan Storvreta spelade i kväll borta mot Jönköping. Den matchen vann Uppsala-laget med 11–1.

Klipp: Storvreta krossade Jönköping

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.