Urban Karlsson. Foto: Erik Mårtensson, TT

IBK Dalens klubbdirektör om nya avtalet: ”Vi är jättepositiva”

Uppdaterad
Publicerad

En flera år lång konflikt höll på att resultera i en utbrytarliga inom svensk innebandy. Men nu är ett nytt avtal på plats och Urban Karlsson, IBK Dalens klubbdirektör, välkomnar beskedet.

– Vi är jättepositiva till att det har löst sig. 

Den långdragna konflikten mellan Svenska innebandyförbundet (SIBF) och Föreningen Svenska Superligan (FSSL), som representerar elitklubbarna handlar bland annat om sponsorpengar. 

Föreningarna har under lång tid drivit frågan om ökat inflytande över tv-rättigheterna och med det få ta större del av sponsorintäkterna. 

Förra året sade IBK Dalens klubbdirektör Urban Karlsson att man börjat jobba för en egen liga eftersom läget i konflikten var låst.

”Långt avtal”

Men igår kom beskedet om ett nytt långsiktigt licensavtal är på plats. Avtalet gör att Svenska superligan AB får använda varumärket Svenska superligan (SSL) i sin marknadsföring och försäljning. 

– Styrelsen är nöjd och det är jättebra att det är ett så långt avtal som på fem år. 

Nu är planerna på en utbrytarliga begravda. 

– Det är helt inställt. Nu vet vi att det är det här som gäller i fem år, säger Urban Karlsson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.