Foto: SVT

IBK Dalen: ”Vi vill jobba för en egen liga”

Publicerad

Flera innebandyklubbar i Superligan är beredda att bryta sig ur ligan och starta en egen. Detta på grund av en infekterad konflikt med förbundet om bland annat sponsorpengar.
– Vi ska diskutera om att eventuellt starta en ny liga, på både herr- och damsidan, säger Urban Karlsson, klubbdirektör IBK Dalen.

Efter en långdragen konflikt mellan Svenska innebandyförbundet (SIBF) och Föreningen Svenska Superligan (FSSL), som representerar elitklubbarna, hotar nu flera klubbar att bryta sig ur ligan och starta en egen.

– Vi ska på möte på måndag och träffa alla klubbar och diskutera om att eventuellt starta en ny liga, på både herr- och damsidan, säger Urban Karlsson, klubbdirektör IBK Dalen, till SVT Nyheter.

Föreningarna har under lång tid drivit frågan om ökat inflytande över tv-rättigheterna och med det få ta större del av sponsorintäkterna.

– Jag tycker att det är tråkigt att det blivit som det blivit. Det har varit långa diskussioner i många års tid. Vi tycker det är märkligt att innebandyförbundet inte kan släppa rättigheterna till oss klubbar, säger Karlsson.

”Jobba för egen liga”

Nu verkar läget låst och diskussioner om att starta en egen liga har tagit fart på allvar.

– Vi i Dalen är otroligt besvikna över att det inte gått att lösa. Vi ser att det alternativet som gäller nu är att jobba för en egen liga eftersom förbundet inte gett oss någon möjlighet att ha rättigheterna, säger Karlsson.

Innebandysäsongen startar på onsdag men redan till nästa säsong kan den nya ligan vara verklighet – om man inte når en överenskommelse.

– Vi hoppas att förbundet ska ändra sig och släppa på rättigheterna. Det är klubbarna som har verksamheten i hallarna och borde få äga rättigheterna inne i hallarna. Vi måste få kunna bestämma över vår verksamhet, säger Urban Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer