Kalmarsund tvingade fram en femte semifinal. Foto: Bildbyrån

Kalmarsunds skräll – tvingade fram femte semi mot giganten

Uppdaterad
Publicerad

Falun såg på förhand ut att enkelt kunna ta sig till SM-final ikväll.

Man skulle bara vinna en fjärde raka semi mot nykomlingen Kalmarsund.

Men de ville annorlunda och fixade en 5-4-seger.

– De ville väl bara stöka av oss, säger Kalmarsunds Simon Nilsson.

Falun kom till matchen med 3-0 i matcher och med goda chanser att ta finalplatsen. Falun är det enda laget som tagit sig igenom en semifinalserie utan förlust sedan bäst av sju-serierna introducerades. Man hade chansen att lyckas med den bedriften ikväll igen. Men Kalmarsund ville annorlunda. Nykomlingarna skrällde och vann med 5-4.

– Jävligt skönt. Vi gör det vi ska göra idag, säger Simon Nilsson i Sportexpressen Play.

Hattrick av Nilsson

Det var också Kalmarsund som inledde starkast. I mitten av den första perioden hade man skaffat sig en 2-0 ledning. Falun kvitterade men inför den tredje perioden var nykomlingarna i ledning på nytt.

Och i början av tredje perioden utökade Kalmarsund sin ledning ytterligare. Kevin Haglund kom fri, rundade målvakten och kunde lägga in 4-2 i öppet mål. Men man nöjde sig inte där. Med drygt sju minuter kvar fullbordade Simon Nilsson sitt hattrick när han satte 5-2 med ett långt skott.

Men Falun skulle närma sig.

”De var bättre än oss idag”

Med fyra minuter kvar hade Falun plockat ut målvakten och då kom 3-5 genom stjärnan Alexander Galante Carlström. 2.5 minut senare kom 4-5 genom Malte Lundmark. Därefter ökade man pressen ordentligt men kvitteringen kom aldrig.

– De var bättre än oss idag. Vi bjuder på ett par kassar. De brann mer än oss idag, säger Faluns Rasmus Enström.

Därmed väntar en femte match i Kalmar 15 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.