Falun vann gigantmötet efter rysare: ”Storvreta man vill slå”

Uppdaterad
Publicerad

Finalreprisen i SSL såg ut att gå åt ett enda håll – men det blev en rysare. Falun tappade 6-3 till 6-5 och publiken kippade efter andan i slutet. Men Falun höll ut och vann gigantmötet – det blev inga fler mål.

– Det blev lite nervöst. Men vi redde ut det till slut och vann i alla fall, säger Faluns målvakt Johan Rehn till Kanal 9.

Falun vann supermötet i den Svenska Superligan mot eviga antagonisten Storvreta med 6-5.

– Vi ska ge dem ett helvete, sa Faluns tränare Thomas Brottman till Kanal 9 inför matchen.

De gjorde de.

Den första perioden blev avgörande för utgången. 1-0 och 2-0 kom från oväntat håll – genom två backmål. Först den defensiva backen Adam Fernqvist, som hade klivit upp från sin backplats och kunde avsluta in ledningsmålet efter en fin passning från stortalangen Malte Lundmark.

Fernqvist gav sedan bollen till backkollega Erik Björk. Björk avlossade från halva planen – rätt i taket. Snyggt och distinkt.

Galentes 502:a mål

Bara 23 sekunder small det igen. Världsstjärnan och Alexander Galante Carlström volleysköt bollen efter pass från Emil Johansson. 3-0.

Storvreta kröp nära två gånger om, de lyckades klättra upp till 3-4 och och 5-6 efter att Falun återigen skaffat sig en tremålsledning.

Det blev en rysare – men Falun lyckades hålla ut. De befäster därmed sin tredjeplats i tabellen.

”För lite hjärta”

– Man vill alltid vinna mot Storvreta – det är dem man vill slå, säger Faluns målvakt Johan Rehn till Kanal 9.

För Storvreta var det tredje förlusten på sex matcher.

– Det var för lite hjärta. Vi lever kvar i något slags glamourspel. Vi har det bästa laget men måste spela rakare. Falun visar mer hjärta, säger Storvretas tränare Andreas Harnesk till kanal 9.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.