Efterlängtad seger för regerande mästaren

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästaren Storvreta tog en efterlängtad seger när de vann hemma mot Örebro Kings med 9–5.

– Det kändes redan innan matchen att det här skulle gå vägen, säger Henrik Stenberg till UNT.

Storvreta hade inför torsdagskvällen inte plockat en enda poäng i inledningen av SSL-säsongen. Men under torsdagskvällen skulle Uppsalalaget äntligen få segerjubla igen efter att ha slagit Örebro på hemmaplan med 9–5.

– Det kändes redan innan matchen att det här skulle gå vägen. Vi skulle spela ”safe” i den här matchen och det tycker jag att vi gjorde, säger tremålsskytten Henrik Stenberg till UNT.

Den inledande perioden blev däremot målfattig. Hemmalaget Storvreta gjorde periodens två mål, efter fullträffar av Linus Jämtdal och Niklas Winroth.

”Viktigaste var att vi vann”

Den sista perioden däremot blev en riktig målfest. Publiken fick bevittna åtta mål där Storvreta gick upp till 7–2 innan gästerna reducerade tre gånger om.

– Det viktigaste var att vi vann. Att vi tappade 7–2 till 7–5 beror nog på att vi är i den fasen just nu. Man löser inte allt på en enda match, säger Stenberg.

Henrik Stenberg stod för ett hattrick men Albin Sjögren blev kvällens poängkung med sina 1+3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.