Falustjärnan bakom enkel hemmaseger

Omar Aldeeb har gjort en kanonsäsong i SSL. Falunsstjärnan fick med sig hela 69 poäng från grundserien – han är lika bra i slutspelet.

I Faluns betryggande 5-3-seger i den första semifinalen mot Mullsjö prickade han både 4-2 och definitivt avgörande 5-2.

– Just i dag är det vår spets som avgör men vi gör två riktigt dåliga perioder. Det är inte bra alls, säger en ändå kritisk Omar Aldeeb.

Falun har fått en perfekt start i semifinalduellen med Mullsjö. Hemmalaget var bäst från start och tog tidigt ledningen.

Mycket handlade om ett misstagsbenäget Mullsjö och allra tydligast blev det när laget tokslavade vid det matchavgörande 4-1-målet.

Alexander Galante Carlström högg när Mullsjö slarvade vid eget mål, gav bollen till matchens spelare Omar Aldeeb som kunde skicka in målet via ett direktskott.

– Det gäller att stå på rätt plats. Jag behöver bara raka in den efter bra jobb av Galante. Skönt att göra sådana mål också, säger Omar Aldeeb till Sportsground efter matchen.

– Det är för dåligt, vi bjuder på jag vet inte hur många mål. De utnyttjar det, det är inte okej, säger en besviken Sebastian Palmqvist efteråt.

– Det är liksom semifinal mot ett av de bästa lagen, det är inte okej. Verkligen ingen supermatch, fortsätter han.

”Blir en helt annan match”

Matchen jämnades ut en aning när Mullsjös Johan Nygårdh reducerade till 2-4.

Men på en sylvass kontring blev Aldeeb sedan fri och kunde trycka in sitt andra mål för 5-2.

Matchens slutade 5-3. Rond ett till Falun.

–  Just i dag är det vår spets som avgör men vi gör två riktigt dåliga perioder, första och trejde. Det är inte bra alls.

– Där vet jag vet inte vad vi håller på med första tio.

Nästa match mellan lagen spelas på torsdag.