Alexander Rudd och Mikael Hill. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Förbundskaptenen: ”Rudd är inte aktuell för landslaget”

Uppdaterad
Publicerad

Innebandystjärnan Alexander Rudd åkte fast i en nykterhetskontroll och då reagerade klubben Storvreta IBK med att stänga av honom och ge honom stöd. Förbundskapten Mikael Hill anser att frågan just nu inte angår honom.

– Den frågan får vi ta ställning till då han eventuellt blir aktuell för spel i landslaget, säger han till SVT Sport.

Hjärnskakningar och andra skadeproblem gjorde att Alexander Rudds förra säsong i stort sett blev spolierad. I somras drabbades han av en hjärnhinneinflammation och då han den 29 oktober skulle göra comeback mot Växjö blev han sjuk.

Förutom två landslagsmatcher i ”Finnkampen” i september har Rudd alltså inte spelat match sedan april. Det gör att han inte känns aktuell för Mikael Hills landslag som nästa gång samlas i slutet av januari då det ska spelas VM-kval i Slovakien.

– Har man som i Alexanders fall inte spelat match sedan april är man ganska långt från landslaget. Jag har svårt att se att han kommer att spela då vi samlas nästa gång, säger han.

”Högst beklagligt”

Om rattfyllan påverkar en eventuell landslagsuttagning vill Hill inte uttala sig om i det här skedet.

– Den frågan får vi ta ställning till då han eventuellt blir aktuell för spel i landslaget.

Han står bakom Storvretas beslut att stänga av och hoppas att stödet de erbjuder ska hjälpa Rudd.

– Jag kan bara säga att det är högst beklagligt och helt förkastligt, säger Hill.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.