Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Innebandyn blomstrar i björkarnas stad. Foto: Oskar Granberg/Bildbyrån

Fyra lag från Umeå i SSL nästa säsong

Publicerad

IBK Dalens dam- och herrlag vann sina kval och gick därmed upp till SSL nästa säsong där andra Umeå-klubben Thorengruppen redan har både sitt dam- och herrlag.

– Innebandyns huvudstad, Umeå, säger Urban Karlsson klubbdirektör IBK Dalen till SVT Sport.

Fyra lag från Umeå, två damlag och två herrlag från två klubbar, Thorengruppen och IBK Dalen. Dalens herrar åkte ur SSL förra säsongen men gick omgående upp igen. Damerna åkte ur SSL pandemisäsongen 19/20 när serien avbröts.

– Hur kul som helst, stort grattis till Dalen, de har kämpat länge framförallt på damsidan, väl värda att vara i finrummet igen, säger Maja Viström spelare i Thorengruppen.

– Det är starkt, imponerande av oss som innebandystad att att ha fyra lag i SSL, säger Urban Karlsson klubbdirektör IBK Dalen.

Innebandyn stor i Umeå

Procentuellt av befolkningen som är licensierade spelare i Västerbotten ligger länet i topp i Sverige.

– Det är svårt att konkurrera med hockeyn och Björklöven men bakom dem så skulle jag säga att innebandyn känns väldigt stor här i stan, säger Emelie Wibron i Thorengruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.