Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör storstjärnan Emelie Wibron: ”Vi har haft marginalerna på våran sida”. Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN

Thorengruppen ostoppbara i SSL – kan skriva innebandyhistoria

Publicerad

Thorengruppen har inte förlorat en enda match under grundserien i SSL.

Vid vinst i sista omgången mot bottenlaget Lockerud i morgon så skriver Umeålaget historia.

– Vi har en kultur och inställning att vi aldrig är nöjda om vi inte vinner och inte alltid när vi vunnit heller, säger Emelie Wibron till SVT Sport.

Men en grundomgång kvar av SSL så har Thorengruppen vunnit alla sina matcher under ordinarie tid, 25 av 25 möjliga, med maximala 75 poäng och en målskillnad på 237-63.

– Vi har varit väldigt bra sista åren och har fått behålla i princip samma lag så då vill man i alla fall tro att vi blivit bättre och bättre för varje säsong, säger Emelie Wibron.

Säsongen 2001/2002 vann Balrog alla sina matcher i grundserien men då var högsta serien uppdelad i två grupper. Iksu har också vunnit alla sina matcher säsongen 2018/2019 – Emelie Wibron fanns med i laget då – men de vann två matcher på övertid.

”Vore jättehäftigt”

Så i nuvarande format kan Thorengruppen bli första lag någonsin som går helt rent under ordinarie tid.

– Chansen finns verkligen att vi ska lyckas den här gången, vi satsar stenhårt på att vinna. Det vore jättehäftigt att lyckas med det, säger Wibron.

Att vinna alla matcher, är det något ni pratar mycket om i laget?

– Det är nu precis på slutet, tidigare under säsongen har fokus legat på att vinna kommande match. Även om vi inför säsongen satte upp som mål att vinna varje match vi spelar, men vi såg nog inte framför oss att vi faktiskt skulle ha chansen att vinna alla matcher under hela grundserien, säger Emelie Wibron.

Sista omgången spelas i morgon, lördagen 23 mars, då Thorengruppen möter tabelljumbon Lockerud som bara har vunnit två av sina 25 matcher den här säsongen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Thorengruppen göra tre mål i slutminuterna och vinna cupfinalen i februari. Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.