En innebandyspelare i Thorengruppen har testat positivt för dopning. Foto: SVT Arkiv

SSL-spelare har testats positivt för dopning

Uppdaterad
Publicerad

En spelare i Thorengruppens SSL-herrlag har testats positivt för en otillåten substans. Det skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Det här strider självklart mot flera av föreningens policys, säger Raja Thorén, styrelseordförande i Team Thorengruppen SK.

Efter en match den 11 februari tog Antidopning Sverige ett test där det fanns spår av en otillåten substans. Spelaren har nu tagits ur klubbens verksamhet i väntan på analysen av B-provet.

– Nu inväntar vi svaret på kontrollprovet, så får vi se var det landar. Är även B-provet positivt kommer vi att sätta oss ned med spelaren och bestämma hur vi går vidare, säger Raja Thorén i pressmeddelandet och fortsätter:

– Vi tar helt avstånd från användandet av otillåtna substanser. Som arbetsgivare kommer vi självklart att stödja vår spelare genom denna period på alla sätt som vi bara kan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.