Storvretaspelarna klappar om Jimmie Pettersson efter segermålet. Foto: Bildbyrån

Helsingborg hade greppet – tappade igen

I den första kvartsfinalen hade laget ledningen med 5-4 med tolv minuter kvar.

I kväll hade Helsingborg en 3-1-ledning mot Storvreta inför den sista perioden – men föll igen.

Storfavoriten Storvreta har en 2-0-ledning i kvartsfinalspelet mot Helsingborg, men laget har fått jobba för de två inledande segrarna.

Ikväll ryckte Helsingborg från 1-1 till 3-1 i den andra perioden. Laget spelade riktigt bra innebandy och hade Storvreta i gungning. Jonathan Skoglösa svarade för 2-1-målet efter ett flygande anfall och i spel i numerärt överläge kunde Linus Nordgren utöka hemmalagets ledning.

Men lagets lyckades inte hålla ledningen i slutperioden. På 6.22 utjämnade gästerna till 3-3 och senare i perioden kunde Jimmie Pettersson sätta avgörande 4-3 efter en snabb spelvändning. Helsingborg tog ut målvakten i slutet av matchen för att nå en kvittering, men utan att lyckas.