Nya förbundskaptenen: ”Måste hålla avståndet till de som jagar”

Uppdaterad
Publicerad

Innebandy-VM börjar på fredag i Slovakien och idag presenterades vem som tar över som förbundskapten för damlandslaget efter VM. Valet föll på Åsa Karlsson som nu är assisterande förbundskapten.

– Härligt att få fortsätta jobba med världens bästa landslag, jag ser mycket framemot uppdraget, säger Åsa Karlsson till SVT Sport.

– Det blir en utmaning också eftersom om man är världsledande så måste man hålla avståndet till de som jagar bakom också, Finland, Schweiz och Tjeckien framför allt. Vi får se hur det går nu under VM och sedan får vi titta på hur vi ska utveckla spelet vidare, säger Åsa Karlsson till SVT Sport.

Åsa Karlsson har varit assisterande förbundskapten sedan 2013 och har flera mästerskapsguld både som ledare och som spelare. Huvudansvaret gäller formellt från 1 mars 2018 och 4 år framåt men arbetet med staben runt landslaget påbörjas direkt efter VM som Sverige inleder mot Tyskland på fredag.

– Vi vann ju VM senast mot Finland efter suddenstraffar och målsättningen nu är VM-guld men kanske att vinna med lite fler mål än i den senaste finalen, säger Åsa Karlsson till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.