Iksu vann toppmötet mot Kais Mora. Foto: TT

Iksu vann enkelt i toppmötet mot Mora

Utan superstjärnan Anna Wijk fick tabelltrean Kais Mora en rejäl utmaning borta mot serieledaren Iksu. Umeålaget var skoningslöst i sitt anfallsspel, och vann till slut med 7-3.

Iksu var inte intresserat av att låta Kais Mora krypa närmare i toppen av SSL. I den första perioden var det nämligen ett överlägset hemmalag som förde spelet totalt. Trots det blev det emellertid endast två mål, och det skulle dröja till den andra perioden innan utdelningen verkligen kom.

Där gjorde Iksu fyra mål på åtta minuter, och 6-0 var något som skulle vara för svårt för Mora utan Anna Wijk att ta igen. Till slut vann Iksu med 7-3, men trots den klara förlusten för Mora skyller inte Johanna Hultgren på saknaden av lagets största stjärna.

– Hon är en av våra viktigaste spelare. Så det är klart det blir tufft. Men det är inte därför vi förlorar i dag, vi gör en dålig match, säger hon till Eurosport.

Segern innebär att Iksu nu har åtta poäng ned till Mora.