Foto: Bildbyrån

Täby utskåpat i första kvartsfinalen – utan stjärnan

Uppdaterad
Publicerad

Täby gick in i kvartsfinalserien mot Endre utan sin stora stjärna Moa Tschöp som tidigare under dagen meddelade att hon avstår slutspelet. Den första matchen, på bortaplan, förlorade man med 10-2.

– Jag är jättebesviken. Det känns riktigt jävla tungt, säger Lisa Carlsson i Expressens sändning.

Endre tog ledningen redan efter en och en halv minut genom ett snyggt skott av veteranen Anna Jakobsson som Täbymålvakten Alexandra Durling ändå var nära att rädda.

I den andra perioden fortsatte gotlänningarna att ösa på då Stephanie Boberg, Isabella Ström och Erika Nilsson såg till att det blev 4-0.

Innan perioden var över lyckades ändå gästerna reducera till 4-1 genom Matilda Sjödin.

Den avslutande perioden hann knappt börja innan Ellen Bäckstedt satte 5-1 för hemmalaget. Boberg fyllde sedan på med sitt andra för kvällen innan Jakobsson gjorde det samma.

Innan matchen var över hann båda lagen göra ytterligare mål och den slutade 10-2.

– Vi spelar inte vår bästa innebandy och verkligen inte Täby heller, säger Endres Anna Moberg.

Vid 8-2-målet lyste frustrationen igenom hos Täby då Ranja Varli fick matchstraff då hon kastade klubban på bänken. Endre fick spela i numerärt överläge i fyra minuter.

– Det är bara att släppa den här skitmatchen, säger Täbys Lisa Carlsson.

I och med segern leder Endre, som slutade trea i grundserien, matchserien med 1-0. Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem matcher.

ARKIV: Tredje raka segern när Täby tog revansch mot Endre (15 januari 2021)

Kvartsfinaler SSL dam

Thorengruppen-Malmö 1-0 i matcher

Pixbo-Rönnby 1-0

Endre-Täby 1-0

Sirius-Mora 0-1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.