Storvreta chanslösa i finalen mot Classic

Storvreta var chanslöst mot finska Classic i finalen i Champions Cup. Classic vann med 3-10.

– Det är tungt som fan, säger Storvretas tränare Andreas Harnesk till Sportsground.

De trefaldiga Champions Cup-mästarna Storvreta hade ingenting att sätta emot finska Classic i finalen av Champions Cup.

Classic fick en drömstart när Joonas Pylsy gav laget ledningen efter fem minuter.

Rasmus Sundstedt kvitterade efter drygt 13 minuter, men två snabba Classic-mål innebar att finnarna gick till periodpaus med en 1-3-ledning.

Just 0-1-skytten Pylsy blev stor matchhjälte för Classic då han gjorde ytterligare två mål, för ett hattrick, samt en assist.

”Tungt som fan”

När Albin Sjögren reducerade till 3-6 direkt i den tredje perioden, blev det lite nerv. Men två minuter senare satte backen Krister Savonen 3-7 på straff.

Med knappt sex minuter kvar och ställning 3-8 tog Storvreta ut målvakten, men istället för ett mål framåt släppte Storvreta in två bakåt, fram till slutresultatet 3-10.

– Det är tungt som fan. Vi bjuder på och släpper in för lätta mål, säger Storvretas tränare Andreas Harnesk till Sportsground.

Classics seger innebär att det är första gången sedan 2013 som en svensk klubb inte vinner Champions Cup.