Sverige utklassade Norge i VM-kvartsfinalen

Uppdaterad
Publicerad

13–0.

Så stort vann Sverige i kvartsfinalen mot Norge på innebandy-VM.

Utklassningen i Uppsala saknade nerv, och halvvägs in i VM-kvarten ledde svenskorna med 7–0. Då fick debutanten Jonna Sjöberg sina första spelminuter i världsmästerskapet, och i sitt första byte assisterade hon till backen Sandra Boric Svärd som via ribban snyggt satte sitt första VM-mål till 8–0.

– Det är ett helt otroligt avslut. Bra initiativ av Sjöberg, Boric Svärd skjuter inte särskilt ofta men som hon gör det här, säger SVT Sports expert Anna Wijk.

23-åriga Rönnbyforwarden Sjöberg, som alltså passade fram till målet, kallades in till landslaget så sent som kvällen innan VM-kvartsfinalen. Hon ersatte skadade Sofia Joelsson.

– Jag hade tränat i går kväll och satt hemma och pluggade, och sedan fick jag ett samtal från ”Kotten” (förbundskapten Åsa Karlsson) strax efter klockan nio. Allt har gått i ett sedan dess, jag har bara hunnit sova, säger Jonna Sjöberg.

Schweiz eller Slovakien i semi

– Det var skönt att komma in och göra assisten, så kunde man släppa loss lite sedan också.

Efter det fullbordade Maja Viström sitt hattrick, och var sedan den som passade fram till Moa Gustafsson som fastställde krossen, 13–0.

– De ser jättestarka ut. De har väl inte testats på riktigt än, även om man mötte Finland (9–3 Sverige i gruppspelet) i tisdags. De gör bra saker hela tiden och jag är imponerad över alla deras insatser. Det ska bli kul att se dem på lördag igen, säger expert Wijk.

Sverige möter antingen Schweiz eller Slovakien i semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.