Mikael Harryson har gått bort efter att ha drabbats av ett hjärtstillestånd på träning. Foto: Bildbyrån

Innebandyspelaren Mikael Harryson dog under träning

Uppdaterad
Publicerad

Ett tragiskt dödsfall inträffade igår under Pixbos träning. 25-årige Mikael Harryson fick hjärtstillestånd under ett träningspass och avled, skriver klubben i ett pressmeddelande.

”Trots omedelbara insatser med hjärt- och lungräddning och snabb ambulanstransport till sjukhusets hjärtintensiv-avdelning stod hans liv inte att rädda”, skriver klubben.

”Våra tankar går i denna svåra stund till familjen och alla Mikaels nära och kära. Sorgen är oerhört stor efter en fantastisk spelare och människa”, skriver man.

Föddes med hjärtfel

– Mikael var en så ödmjuk människa på alla möjliga sätt. Ödmjukhet personifierar Mikael. Han gjorde alltid det som var bäst för laget, säger lagkamraten Martin Östholm till Aftonbladet.

Harryson hade ett medfött hjärtfel, som han berättade om i en intervju i Lerums Tidning i december ifjol.

Hjärfelet bestod i en sjuk sinusknuta som gjorde att hjärtrytmen blir ojämn och långsam. Pixbo-spelaren tvingades operera in en pacemaker vid 13 års ålder.

Bytte pacemaker

I höstas var han tvungen att byta ut pacemakern och tvingades till ett speluppehåll under en månad.

–  Det är surt när man har kört en hel försäsong men det är ju en förutsättning för att jag ska kunna spela. Det är jätteskönt att det finns. Utan den hade det inte gått att idrotta på den här nivån, konstaterade Harryson för tidningen.

Haryson blev 25 år gammal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.