Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Falun till final. Kalmarsund drar sig ur semifinalserien. Foto: Bildbyrån.

Kalmarsund drar sig ur – Falun klart för final

Uppdaterad
Publicerad

Kalmarsund tvingas avbryta semifinalserien på grund av coronautbrott i truppen.

Därmed är Falun klart för final.

– Det är klart att vi hade velat spela om det, och det är klart att vi tycker att man kunde tagit mer höjd. Samtidigt förstår vi problematiken, säger Kalmarsunds klubbchef Per Viberg till SVT Sport.

Inför den femte av sju semifinaler mellan Falun och Kalmarsund konstaterades fall av covid-19 i båda trupperna och serien pausades med en 3-1-ledning till Falun.

Kalmarsund har valt att dra sig ur semifinalserien på grund av smittan.

– Det känns som att vi kom till vägs ände. Vi har en stor smitta i laget, de sitter i praktiken i karantän hela den här veckan ut. Sedan skulle en semifinalserie upptas på tisdagen och vi skulle spela upp till fyra matcher på sex dagar. I den här situationen gav det inte oss något alternativ som arbetsgivare, säger Kalmarsunds klubbchef Per Viberg till SVT Sport.

”Klart att det känns tråkigt”

Hur känns det?

– Nu har man landat i det. Det är klart att det känns tråkigt.

Kalmarsund vill inte chansa med spelarnas hälsa.

– Våra läkare säger att det inte är någon förkylning, utan det kan vara en sjukdom med dödlig utgång. Ju flera man har ju större blir sannolikheten är att någon drabbas hårdare, säger Viberg.

Klubbchefen tycker att möten med Svenska Innebandyförbundet, Föreningen Svenska Superligan och Falun har varit goda. Kalmarsund och Falun försökte flytta serien ett antal veckor.

– De har varit tydliga med att serien kunde flyttas en vecka, och det har vi accepterat. Det är klart att man inte ville att det ska sluta så här, men vi är glada att vi har varit med och påverkat. Allt har flyttats en vecka och förhoppningsvis kan det bli en final nu.

Finalen spelas 2 maj

Är du besviken på att de inte kunde flytta finalen ytterligare veckor?

– Nej, jag vill inte uttrycka mig så. I vår värld hade det varit optimalt att flytta den två-tre veckor till, men vi har förståelse för det. Sen hade det givetvis varit bra om man hade tagit mer höjd i slutspelet för en eventuellt smitta eftersom det kan komma när som helst.

Falun är i och med beskedet klart för final mot Storvreta. Finalen avgörs 2 maj i Gävle och sänds i SVT.

KLIPP: Kalmarsunds skräll – slog giganten Falun (13 april 2021)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kalmarsund tvingade fram en femte semifinal. Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.