Här vräker svenska VM-hjälten in bollen från halva plan

Uppdaterad
Publicerad

Ellen Rasmussen var en av de främsta spelarna när Sverige vann VM-guld i december.

I dag slog hon till med ett drömmål – från halva plan – när Malmö slog Karlstad med 6-5 efter förlängning.

– Det kändes som att jag hade skjutit och skjutit hela matchen, men inget gick in, säger hon till SportExpressen efteråt.

Hemmalaget Karlstad, sexa i tabellen inför matchen, hade länge kommandot mot sjuan Malmö. Ställningen var 2-1 efter den första perioden och 4-2 efter den andra.

När Frida Mainz Olsson intervjuades efter 40 spelade minuter var hon allt annat än nöjd.

– Det är bedrövligt, om man får säga så. Vi är som ett gäng vantar på planen, de bara puttar omkring oss när vi går in i närkamperna. Jag vet att man inte ska klaga på domarna, men de har nog gått på semester tror jag, sade hon till SportExpressen.

”Det var en lättnad”

I den tredje perioden gick Malmö ikapp. Mainz Olsson satte själv reduceringen efter bara en och en halv minut.

Och innan fem minuter var spelade var ställningen 4-4 efter att Ellen Rasmussen – uttagen i VM:s Allstar-lag förra månaden – slog till med ett jätteskott från mittcirkeln.

Rakt upp i nättaket.

– Jag fortsatte bara att skjuta och det gav resultat. Det var en lättnad när första målet satt, säger hon till SportExpressen.

Första, ja.

För när Karlstad tog ledningen igen var det Rasmussen som kvitterade till 5-5 med ett nytt jätteskott. Den här gången tog hon tag i bollen på högerkanten, klev in i banan runt några Karlstadsspelare och avlossade ett dragskott som satt högt i nätet.

”Vet vad Karlstad kan”

Matchen gick till förlängning där Cecilia Di Nardo satte segermålet 6-5 efter knappt två minuter.

– Jag är skitglad. Tittar man på resultattavlan hade Karlstad ledningen, men jag tycker inte att vi var så borta spelmässigt. Att de ledde efter två perioder var väl inte jätterättvist tycker jag, säger Ellen Rasmussen.

Karlstads tvåmålsskytt Alexandra Terner var märkbart besviken när hon intervjuades efter slutsignalen.

– Skittråkigt. Det finns inte mer att säga än så. Jag tycker att vi hade ett bra snack i omklädningsrummet inför tredje och egentligen ska vi bara stänga matchen. Någonstans släpper vi in dem, säger Terner och fortsätter:

– Jag vet vad Karlstad kan. En poäng i dag... aja. Fortsättningsvis tänker vi vinna fler matcher och ligga kvar där i toppen.

Malmös seger innebär att de klättrar upp på femte plats i tabellen med 20 poäng, lika många som Karlstad som halkar ner till sjunde plats. Obesegrade Pixbo leder med 35 poäng.

MATCHFAKTA

Karlstad IBF-Malmö 5-6 e förl (2–1, 2–1, 1–3, 0–1)

Karlstad IBF: Alexandra Terner 2, Carolina Karlsson, Frida Swahn, Saga Thoen.

Malmö: Ellen Rasmussen 2, Frida Mainz Olsson 2, Maja Ekström, Cecilia Di Nardo.

Publik: 302.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.