Karlstad vann historiskt derby

Det var innebandyfeber i Karlstad när det första SSL-derbyt mellan Karlstad och Skoghall skulle spelas. Och det blev rekordpublik när Karlstad vann med 4-1.

Mellan arenorna är det sex kilometer fågelvägen, så det var inte en lång resa för Skoghall till bortamatchen mot Karlstad. Och derbyt var något som lockade storpublik. Biljetterna tog slut såpass fort att det sattes in en extra läktare, som även den blev fullsatt, och totalt blev det 960 personer som såg matchen. Ett rekord för en damseriematch i Värmland.

Karlstad kom till matchen med två raka segrar i säsongsinledningen, och fortsatte sin fina form även mot Skoghall. Frida Swahn inledde målskyttet för hemmalaget som förde spelet under långa stunder av matchen. Men de hade svårt att få utdelning för spelövertaget, och istället kom en kvittering genom Skoghalls Fanny Kruse knappt två minuter in i andra perioden.

Effektivare Karlstad efter kvittering

Men det kanske var det som krävdes för att Karlstad skulle tagga till, och spetsa till offensiven. För efter det pressade Karlstad på än mer, och skapade hetare chanser. Och i mitten av andra skulle utdelningen komma. Först gav Lisa Rengärde åter hemmalaget ledningen med ett långskott från halva plan, och fem minuter senare så utökade Frida Swahn ledningen med hennes andra för matchen när Luize Bilinska hittade henne smygandes på högerkanten med en passning genom Skoghallsförsvaret.

I tredje perioden så kontrollerade Karlstad matchen, och släppte endast till tre skott på mål. Istället för en reducering lyckades Karlstad punktera matchen till 4-1 genom Carolina Karlsson. Segern var Karlstads tredje på lika många matcher i årets SSL, som nu ligger på en tredjeplats i tabellen.