15 säsonger och en av historiens poängfrämsta fick räcka. Foto: Bildbyrån

Stjärnan avslutar karriären

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan blev Mullsjö utslaget i Superligans semifinal.

Nu kommer nästa smäll för klubben – lagkaptenen och storstjärnan David Gillek lägger klubban på hyllan.

– Det känns stort att få avsluta karriären i min moderklubb, säger Gillek i ett pressmeddelande.

15 raka säsonger i svenska högstaserien, en av de främsta poängplockarna i ligans historia och flera landskamper på meritlistan. Det fick räcka för David Gillek.

Efter Mullsjös uttåg ur semifinalspelet var 35-åringen tveksam om sin framtid. På måndagsmorgonen kom det definitiva beskedet.

– Jag vill tacka ledare, lagkamrater, funktionärer och vår magiska publik för sju fantastiska år tillsammans med er!

Tolfte bäst någonsin

Gillek mäktade med 44 poäng på 31 matcher i grundserien, och ytterligare 23 poäng på elva slutspelsmatcher innan Mullsjö slogs ut.

Sammanlagt blev det 584 poäng fördelat på 321 mål och 263 assist i den femtonåriga karriären. Det gör Gillek till den tolfte främste poänggöraren i SSL:s historia.

Kan få ledarroll

Efter sejourer i Helsingborg, Jönköping och AIK valde forwarden att återvända till moderklubben Mullsjö år 2011 där han utvecklats till en stor klubbikon. Nu väntas han få en ledarroll i klubben.

– David kommer alltid starkt att förknippas med Mullsjö AIS. Han har betytt oerhört mycket både på planen och i föreningen. Vi ser gärna honom i en annan roll fram över. Hans stora innebandykunnande är viktigt för vårt fortsatta långsiktiga arbete, säger Mullsjös ordförande Pernilla Bernhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.