IBK Luleå misstänker coronafall i truppen. Foto: IBK Luleå/Bildbyrån

Kräver spel trots virusmisstankar

Uppdaterad
Publicerad

Två innebandyspelare i division 1-klubben IBK Luleå misstänks vara smittade av coronaviruset.

Men Svenska innebandyförbundet vägrar att skjuta upp lördagens match mot Gimonäs.

– Vi står så klart solidariskt bakom Luleå och vi vill skydda våra spelare, säger Gimonäs tränare Johan Westerlind.

Enligt IBK Luleås tränare Pär Johansson säger förbundet att matchen ska spelas eftersom den är av betydelse för tabelläget.

– Det är helt horribelt, det får bara inte gå till på det här sättet, säger han till NSD.

Corona och idrott

– Vi har bara två poäng ned till Sundsvall under strecket och riskerar att åka ur, säger Johansson, som under fredagskvällen försökte förmå förbundet att stoppa matchen.

– Men förbundet har inte gått med på att ställa in matchen, och vi har blivit tillsagda att vi ska infinna oss där oavsett vad, säger Johansson och berättar om sjukdomsläget i laget.

Inte välkomna

Innebandyförbundets förbundsstyrelse meddelade sammanträdde på lördagen och beslutade att förbundsserierna ska spelas klart. Motståndarlaget Gimonäs har sagt till IBK Luleå att de inte är välkomna till matchen. Därför stannar Luleå-laget hemma.

– Det här är överordnat sett till sportsliga resultat. I och med den situation som uppkommit går det inte att säkerställa att spelare inte är smittobärare. Vi kan inte utesluta att det finns en spridningsrisk som kan drabba vårt lag. För oss finns inget annat än att ställa in machen, säger Gimonäs tränare Johan Westerlind till SVT Sport.

Hur ser du på att innebandyförbundet vill spela klart serierna?

– Vi delar inte deras syn och i så fall får vi ta konsekvenserna som blir av deras beslut. Vi står såklart solidariskt bakom Luleå och vi vill skydda våra spelare.

SVT Sport har sökt Svenska innebandyförbundet för en kommentar.

KLIPP: Så skiljer sig coronasymptomen mot en förkylning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet