Kristina Landgren-Carestam och Jesper Andreasson inför mötet mellan Pixbo och Växjö i januari. Foto: Bildbyrån

Landgren Carestam slutar som klubbchef

Publicerad

Innebandyprofilen Kristina Landgren Carestam slutar som klubbchef i Pixbo efter 15 år i olika roller i klubben.

Innebandyprofilen Kristina Landgren Carestam slutar som klubbchef i Pixbo efter 15 år i olika roller i klubben.

Landgren Carestam blev historisk när hon 2004 blev den första kvinnliga förbundskaptenen i ett svenskt herrlandslag. Nu väntar en karriär som chef i näringslivet.

– Att jag avslutar min tjänst innebär inte att jag lämnar Pixbo. Jag brinner fortfarande för innebandy och Pixbo Wallenstam i synnerhet. Jag är redan nu ungdomsledare för flickor 09 och kommer fortsätta jobba ideellt inom föreningslivet”, säger Landgren Carestam i ett pressmeddelande.

Historisk förbundskapten

Kristina Landgren Carestam har en lång meritlista. Hon har varit förbundskapten både för Sveriges herrlandslag och damlandslag och har tagit VM-guld med båda. Den enda förbundskapten som klarat den bedriften. VM-guldet med damlandslaget kom 2003. Inför ett fullsatt Globen förde hon herrlandslaget till VM-guld 2006. Dessutom har hon dubbla SM-Guld med Pixbos herrlag 2002 och 2003. Landgren Carestam förde även AIK:s herrar upp till elitserien 1999, och var med och tog Europacupguld 1996-1997.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer