Johan Samuelsson uppmärksammades efter sin 125:e landskamp. Foto: innebandy.se

Landskampsrekord i innebandy av Johan Samuelsson

Uppdaterad
Publicerad

Sverige vann den avslutande matchen i Euro Floorball Tour mot Schweiz med 11-4. Johan Samuelsson spelade sin 125:e landskamp, vilket är nytt rekord för svenska landslaget.

Han passerade Mattias Samuelsson som kom upp i 124 landskamper.

– Först och främst så var det lite känslosamt på matchsamlingen, men det är klart att det är häftigt. Jag har haft samma stolthet från landskamp ett till landskamp 125 när det kommer till att ta på sig den finaste kostymen. Så jag är stolt, säger han till det svenska innebandyförbundet.

Kevin Haglunds mål var också speciellt då han gjorde sitt första landslagsmål. Passningen till målet kom från Kim Nilsson som gjorde poäng nummer 200 i Blågult, där han utökade sitt landslagsrekord till 202 efter ytterligare två poäng i matchen.

– Jag visste om det sen innan så det var skönt att få göra den poängen. Sen var det kul att passa Kevin Haglund, som jag spelar med tillsammans i Kalmarsund, som fick göra sitt första mål. Så det var betydande på det sättet också, det var roligt, säger Kim Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.